• Úna Fingal

MONTSE LAGO escriu sobre "Tú, tan lejos"


Montse Lago tot un referent de la cultura vilanovina, periodista, locutora de ràdio, dona de teatre, escriptora i poestessa.

Ha llegit "Tú, tan lejos", m'ha entrevistat (fa unes setmanes) al seu programa "Què volin les paraules" i ara fa una magnífica ressenya al diari local "Eix Diari".

«Úna Fingal, ha publicat una nova novel·la, els prestatges de la seva llibreria ja deuen guardar una bona col·lecció de llibres de la seva autoria, confirmant que és una escriptora, vilanovina, que mai defalleix seguint el camí de la seva màxima il·lusió, l’escriptura.

Amb “Tú, tan lejos”, Úna ens aproxima novament a la novel·la negra, tot i que amb cert aire romàntic com les heroïnes de Jane Austen, amb el suficient dramatisme. Un home misteriós quasi encapçalant les primeres línies de l’argumentari, qui d’una manera o altre girarà durant el relat que transcorrerà no pas al camp angles, sinó dins del Pirineu envoltat d’una atmosfera intrigant on sobrevolarà al llarg de les pàgines del llibre una història amagada amb foscos lligams familiars, que poc a poc van deixant anar el fil d’una trama sens cap serrell a l’atzar, dura, implacable i impecable en les situacions descrites.

Voldria estendre’m en donar més detalls en torn en aquesta historia de misteri però aleshores deixaria de ser-ho, tot i que no puc estar-me d’explicar que tots els personatges revesteixen de la precisa solidesa que obliga i convida a llegir les pàgines quasi a corre-cuita per anar sabent més del fil conductor d’aquesta historia. Ara que més que mai les dones són quasi el buc insígnia de la literatura “noir”, Úna agafa amb valentia una cruïlla de camins de diferents personatges amb molt per dir i també callar, on la protagonista absoluta es veu obligada a conviure, en ells, amb la valentia de les protagonistes romàntiques, tot i que la novel·lista potser no voldria aquest qualificatiu al llarg de les pàgines de “Tú, tan lejos”, he vist amor, passió i també molt de sofriment, elements ben dosificats per no perdre mai el nervi de l’eix central de la novel·la, una vida a la muntanya, amb grisos, negres i blancs, com correspon no només a la neu viscuda al Pirineu, sinó a la blancor d’ànima que vibra dins de la protagonista tot i els cops donats per la vida. Els convido a llegir el llibre, segur que els ha d’interessar.

“Tú, tan lejos” Edita “Playa de Ákaba”»

LLEGIR L'ARTICLE A EIX DIARI

Estimadíssima Montse, escric aquí el que ja t'he dit al Facebook:

De nuevo la emoción de una excelente reseña para "Tú, tan lejos", proveniente de una pluma de oro y una voz mítica de las ondas radiofónicas: Montserrat Lago Lafuente, en Eix Diari. Abrumada y feliz. Gràcies Montse, és un gran honor el que em fas!!!

Una ressenya de luxe, provinent d'una ploma de luxe. Moltíssimes gràcies Montserrat Lago Lafuente, em sento molt agraïda i afortunada!!!!!😘😘😘


CopyRight de la ilustración: AAYERS 2004

¿Qué hacer cuando el amor se interpone en la huida?

POST ANTERIOR del GATO TROTERO

#tanlejos #Tú #literatura #writers #blog #ÚnaFingal

FOLLOW ME

  • Twitter Classic
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • c-youtube

© 2016 by Isabel Laso. Proudly Created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now